• Geleceğin Yönü
  • info@inforiumdanismanlik.com

Kurumsal Yönetim Danışmanlığı

Kurumsallaşma, bir şirkette yöneticilerin kişisel yöntemlerine bağlı kalmadan işlerin yürümesini sağlayan yapı ve süreçlerin oluşmasıdır. Kurumsal yönetim anlayışına sahip olmak şirketlerin kurumsal varlık ve itibarlarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Thumb
Thumb

Kurumsal Yönetim Danışmanlığı, şirketlerin kurumsallaşmasına yönelik olarak sunduğumuz hizmetler bütünüdür. Bu kapsamda müşterilerimize aşağıdaki başlıklar altında kapsamlı hizmetler sunmaktayız.

Şirketlerin mevcut üst yönetim yapıları Kurumsal Yönetim İlkeleri kapsamında değerlendirilmekte ve Kurumsal Yönetim İlkeleri doğrultusunda oluşturulması gereken üst yönetim yapısı (Yönetim Kurulu, Risklerin Erken Teşhisi Komitesi, Denetim Komitesi, vs) görev tanımları ve çalışma şekilleri ile birlikte belirlenmekte, yetki ve sorumlulukları dokümante edilmektedir.

Kurumsal yönetimin önemli bir adımı olarak etkin ve verimli bir yetki delegasyonunun yapılabilmesi amacı ile Yönetim Kurulu, Üst Yönetim ve ilgili süreç sahipleri ile yapılacak görüşmeler sonucu mevcut onay limitleri ve yetkiler tespit edilmekte, tüm süreçlere ilişkin pozisyon bazında yetki matrisi oluşturulmaktadır. Çalışma kapsamında ayrıca Yeni Türk Ticaret Kanunu doğrultusunda “teşkilat yönergesi” hazırlanmaktadır.

Thumb
Thumb

Üst yönetimin yapılandırılması

İç kontrollerin iyileştirilmesi destek hizmeti

Yetki matrisinin / teşkilat yönergesinin oluşturulması

Aile Anayasası ve Ardıl Planlaması

Kurumsal Yönetim Danışmanı Ne İş Yapar?

Yönetim danışmanı, hizmet süresince çalıştığı şirketin operasyonlarını daha akıcı hale getirmeye yardımcı olacak ve uzun vadede şirketin üretkenliğini ve karlılığını artırmasına yardımcı olacak önerilerde bulunur.

Yönetim danışmanlarının iş rolü şu şekilde sıralanabilir:

  • Şirketlerin bütün süreçlerine bakmak işletmenin operasyonları üzerindeki diğer önemli etkileri araştırmak dâhildir.
  • Personelden, üst yönetimden ve diğer işletmenin bütün birimlerinden geri bildirim toplamak ve varsa önerileri değerlendirmek.
  • Yönetim ile ortak strateji geliştirmek.
  • Şirketlerin farklı alanlarından veri toplamak ve bu verileri analiz etmek.
  • Sorunları belirmek ve bu sorunların nasıl çözüleceği konusunda önerilerde bulunmak.
  • Çözüm önerilerinin verimli olabilecek yanlarını ortaya çıkarmak ve tavsiyeleri ileriye taşımada organizasyonu desteklemek.
  • Yönetim danışmanlığı hizmeti veren kişi veya kişiler, işletmelerde iş performansını artırabilme, belirli kıstaslara dayanan tavsiyelerde bulunma, şirketlere değer kazandırma gibi konulardan sorumludur. Şirketlerin becerilerini en iyi şekilde kullanma ve kendi yetkinliklerini ortaya koyma konusunda istenileni vermelidir. Problemlerin ortadan kaldırılmasını amaçlayan, iş yerinin mevcut konumundan daha başarılı bir konuma yükselmesini sağlayan çalışmalara odaklanır.