MALİ DANIŞMANLIK
Amortisman yöntemleri, stokların maliyetlendirilmesindeki hesaplama teknikleri, yabancı para çevrimi, konsolidasyon ve hesap planlaması gibi mali muhasebe politikalarını belirliyoruz. Mali raporlama stratejilerini belirliyoruz. Maliyet analizleri, hesap ve gelir-gider numaralarının kontrolü ve düzenlenmesini içeren adımlar atıyoruz. Masraf merkezlerinin tasarlanması ve doğru kurgulanması şeklinde de özetleyebiliriz. Kurumsal vergi danışmanlığı, mali müşavirlik, vergi planlaması danışmanlığı, teşvik yönetimi, şirket kuruluş ve sermaye artırıcı hizmetler, devletin çeşitli vergi beyannameleriyle alakalı mali danışmanlık hizmetleri de bu kapsamda düşünülebilecek hizmetlerdir.
Mali Danışmanlık Çalışma Yaklaşımımız
Mali Danışmanlık kapsamında amaçlanan, şirketlerin muhasebe ve mali departmanlarının yapılandırılması, doğru mali bilgi akışının sağlanmasıdır. Mali Danışmanlık kavramı, günümüzde Mali Müşavirlik kavramının üstüne yerleşen Stratejik bir danışmanlık hizmeti haline gelmiştir. 21.yüzyılın kazanımlarından biri olan kurumsallaşma süreci ile şirketlerin faaliyetleri dünya genelinde geniş bir ölçekte yer almaktadır. Bu süreç, şirketler içinde ve şirketler arasında yeterli ve güvenilir finansal bilgi akışına ciddi bir önem kazandırmıştır. Yeterli ve güvenilir finansal bilgi akışı ise Finansal Danışmanlık Hizmetleri alanının en kritik konusu olan muhasebe kayıt ve değerleme esaslarının güvenilirliği ve doğruluğuna bağlıdır. Bu bağlılık, Muhasebe politikalarının sürdürülebilir varlığını ve etkinliğine ışık tutmaktadır.
Her şirketin kendi yazdığı ve anlatması gereken özgün bir hikayesi vardır ve mali tabloların da bu hikayedeki anlatıcı rolü oldukça önemlidir. Anlatıcı rolünü üstlenirken şirket bünyesinde özelleşerek ifade etmesi gerektiğinden muhasebe politikaları rehberi ile yola çıkmalıdır. Alınacak Mali Danışmanlık hizmeti ile muhasebe politikaları oluşturulma şansı elde edilmektedir.
Mali Muhasebe Politikaları
1. Finansal tablo kalemlerinin ölçüm ve sınıflandırma esasları
2. Amortisman yöntemleri
3. Stokların maliyet hesaplama yöntemleri
4. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları(UFRS) ile uyum
5. Bölümlere göre raporlama
6. Yabancı para çevrimi
7. Konsolidasyon ve öz kaynaktan pay alma muhasebesine yönelik uygulanan ilkeler
Şirketlerin işleyişleri göz önüne alınarak finansal tabloların hazırlanması ve sunulmasında işletmeler tarafından kullanılan belirli ilkeler, esaslar, gelenekler, kurallar ve uygulamaları ifade eden yapı doğrultusunda muhasebe politikaları rehber kitapçığının hazırlanması, iyileştirilmesi veya güncellenmesi hizmetidir. Etkili bir mali müşavirlik hizmeti bahsedilen tüm muhasebe politikalarını en doğru şekilde gerçekleştirecektir.
Hesap Planı Nedir?
Hesap planı, şirketinizin tüm “hesaplarının” tek bir yerde oluşturulduğu listedir. İşletmenizin para harcayan veya para kazanan her alanını kuş bakışı bir şekilde görmenizi sağlar.